BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I Penghuni Tegar I

Sunday, May 15

ding dong...amboi lama bebenor ak update blog ak ni. kali ni ak nak share cerita dengan readers baru-baru ni ak melalui saat yang meruntum jiwa dan raga ak. tak nk taw sebab musabab dia x?

ceritanya bbunyi begini, one day tu ak tengah on9 fb, ak tnampak dekat news feed gambar profile picture seorang makhluk tuhan yang paling seksi ni menjadikan dada ak bdenyut dengan lebih kencang. SEBAB PROFILE PIC DIA TU GAMBAR DIA NIKAH.

hari bahagia dia :(

y menjadikan ak sedih korang nk taw sebab ap?

sebab dia 1st love ak y susah ak nk lupakan...huahuahuahuahuahua. tp y pelik bin ajaibnya air mata ak xkeluar tp hati ak betol betol sedih. rasa cinta mungkin da xad tapi rasa sayang tu mungkin ad sebab tu ak sedih tp air mata x keluar. kira ak ni kuat jugak la. dia nikah enam haribulan lima aritu. majlis kenduri akan berlangsung pada bulan sebelas hujung tahun ni. dia ada ajak ak. tp kemungkinan besar ak tidak akan melihat dia bsanding. xsanggup ak.

walau apapun En Mohammad Shafarin, sy doakan semoga awak akan terus kekal bahagia bersama isteri tercinta awak hingga ke hujung nyawa. apa pon y terjadi hidup mesti diteruskan..chayok chayok syikin. lupakan dia bukakan pintu hati untuk orang lain oke!!!!


 ***********************************************


td tu cerita sedih bagi ak, sekarang ak nk cerita satu dua kisah pulak. sekarang ak stay dekat umah kakak sulung ak dekat shah alam. ak bukan duduk kt umah dia goyang kaki ke goyang badan atau y sewaktu dengannya. tugas ak dekat umah akak ak ni adalah menjadi pengasuh kepada anak anak buah ak. bukan free taw tp perkhidmatan y berbayar. 

kisah y ak nk cerita ni, 1st day ak jaga ak bangun awal la sebab nk siapkan anak buah ak mandi then breakfast before ke sekolah. lepas anak buah ak y sorang tu ke sekolah dalam pukul 7.30 -7.40 pagi tu ak kena jaga si kecik pulak. budak sorang ni xboleh tengok mama ngn abah dia g keje depan mata mesti dia nak ikut. nak pujuk dia senang je. bawak naik motor je. haha. nak mengasuh budak budak ni kita kena taw cara nk pujuk budak kecik baru kita boleh jadi pengasuh y disegani..hahahaha. y penting korang xboleh bkasar dengan budak budak kecik. tp kalo budak y da besar tu kalo berlembut dia xdengar kadang kadang kita kena garang sikit. baru dia takut then baru dia dengar cakap.

masa ak pujuk si kecik y bernama Adib Asyraf Jazmi ni, ak bawak dia naik motor tengok "akk akk". apa benda alah "akk akk" ni? hahaha. kalo korang nak tahu, "akk akk" ni ayam. haha. 
"akk akk" aka ayam..hehehe

sesuai la "akk akk" ni dia refer kepada ayam sebab dia dengar bunyi ayam bkokok kt kampung dulu terus dia panggil ayam "akk akk"...hahaha. bijak anak buah ak ni. 

rentetan daripada ak bawa adib tgk "akk akk" dekat sebuah rumah jiran ni. ak baru tahu penghuni rumah hujung sekali tu ad seorang anak teruna. sebab dia ad keluar jog dalam pukul 8.00 pagi time ak duduk depan umah dia dengan anak buah ak. dia keluar siap senyum lagi. manis je senyuman dia. rambut pon kusut masai lagi. sah sah dia belum mandi terus keluar jog. rambut pon nampak kering je. hahaha. sempat aje ak tilik mamat ni. well, ak story ni x bmakna ak da jatuh hati kt mamat tu. 

macam ni lah senyum tu :) manis kan?????

lepas ni ad peluang lagi ke ak ternampak dia???? erm...lepas ni kena kerap kali g tgk "akk akk" la...hahahaha

2 Comments:

  1. cik nora said...
    spe 1 st luv akk 2?time yg akk sekolah 2 ker?
    hrp2 der la jdoh ngn mamat yg senyum 2 yerrrrrrrr...
    Mizs Nrsyikin said...
    lorhh.baru pasan ad komen sini..sorry sis. xbf akak ni akak kapel msa lepas sekolah.kira 1st love akak la. mamat y senyum tu? ekekeke.xad mknanya nora...

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...