BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I Penghuni Tegar I

Wednesday, April 13

entry kali macam² rasa ad, rasa sedih, rasa xsabar, rasa hepi lg la bganda². sb hari² y telah ak nantikan akhirnya akan memunculkan diri xlama lg. iaitu HABES BELAJAR. sekarang ak tahun akhir kt Uitm Kampus Bandaraya Melaka. da hampir 2tahun setengah ak bmastautin kt negeri bersejarah ni. semua kenangan² manis, pahit maung spjg ak stdy kt sini akan sentiasa tpahat jauh d lubuk hati ak. hehe. pasni ak da boleh kerja. boleh kumpul duit, kumpul aset, kumpul boyfriend. opss!! gurau je. 

now, umur ak bukan masa y sesuai lg utk berbopren² bagai ni. da kena cri y steady. chewahhh. hehehe. tp betol la kan ap y ak ckp tu. tp sebelum ak completed my degree ni, ak kena praktikal selama 5bulan mulai dr 1 Ogos (awal puasa tu) sehingga la 16 Disember 2011. now, pasal tmpt praktikal tu ak da xrisau sb akhirnya KDRM aka Kastam Diraja Malaysia, Negeri Sembilan sudi terima ak utk mjalani latihan industri di situ. sebelum ni asyik risau sb xdpt tmpt tp skg da boleh senyum smpai telinga da. ehh. over plak..hehehe. sorry. tp ak xdpt elaun pon prktikal nti. kecian :(

pastu ak nk story sikit pasal aktiviti ak smalam. lepas mkan kt kedai mak cik kt taman rempah kami plan nk g mandi air panas gadek kt alor gajah. tp bila ajak kwn y sorang ni dia xnak join. huhu. terus tbantut semangat y bkobar² tu. taman rempah kt mana??? alaaa y dekat dengan jeti Melaka River Cruise tu. hah, tula tmpt org panggil taman rempah. kenapa org panggil taman rempah? nak kata ad rempah kt situ, x tnampak la pulak. so, smpai sekarang ak pon masih misteri kaitan nama taman rempah dengan tempat y xad rempah tu. hehehehe. 

back to the point oke!!! da malam² kuar pakai sluar tido jela. da malam wat ap nk melaram malam² bagai kn??? xpela. xjd g air panas gadek so, plan  nk round² bandar melaka je. so, lepaking kt dataran MBMB kt ayer keroh. kira smlm tu 1st time  la ak jalan² kt dataran tu. tgh syok² bborak², bgelak ketawa bagai dtg la guard tu suruh kami keluar sb dia ckp masa utk lepak² kt sini da habes. weeee, kan da malu. hehe. almaklum la kami ni suma bukan org melaka dan xtahu pulak ad masa² ttentu je boleh lepak situ. xpela pakcik guard, kami cari tmpt lain la. pastu plan nk lepak kt padang dekat dgn zoo melaka tu tp port macam xbest je. mcm bahaya je. orang pon xramai situ. ermmm. pjalanan dteruskan smpai jmpa mCd. so, lepak je situ. order fries, nugget n air coke je. cukup! niat nk dduk² je bukan nk makan², so wat ap nk order byk. 

masa kami smpai tu tmpt ad lg y ksong. tgh rancak² bborak ni kejap je pusing suma tmpt da penuh sb ad bola mlm tu. MU vs CHEL. mana la kami tahu tmpt tu mmg port mamat² giler bola melepak. so, bila da rmai² tu nk gelak² kena la kontrol sikit kn? malu la kalau pompuan gelak kalahkan pontianak mgilaikn??? ngehngehngeh. oleh kerana gelak kena control, sakit perut tu korang tahu jela. rasa buah pinggang tsepit pon ad jgk. hahahaha. mmg gile la. da sampai tahap kena lepaskan gelak besar, maka dengan itu kami pon undur la diri dr kelompok mamat gile bola tu. 

sasaran seterusnya pantai 1 Malaysia aka pantai Klebang. mmg besttt. org xramai, pasir pon tsgt halus. bestt woooo lepaking kt pantai ni. kena angin pantai malam² mmg best. sejukkkk & nyaman je rasa. wahhh, kalau dtg dating dgn bf time tu smalam mmg lg best..hahahahaha. over plak..hikhikhik. so, kt sna mmg boleh gelak tnpa ad halangan. agak² bantal kt umah tu da panggil bru la terasa nk blik...hehe.selamat smpai umah dlm pkul 5.00am. pasni xtau bila lg nk hang out mcm smlm sb lpas ni masing² da ad tggjawab masing². i will miss that time...

kiri-victim, tgh-planner, kanan-driver
angin malam klebang :0
peace no war :p
again n again :D
cer teka kaki sape ni???

td punya kelas celita pulak. td ad scary presentation BEL422. huhu. group ak num 2. td jgk presentation terakhir ak spjg ak degree ni. pasni xad da presentation dpn lect, depan kwn² suma. huhu. dan ESOK adalah hari  KHAMIS, 14 April 2011 bersamaan 10 Jamadilawal 1432H adalah kuliah terakhir utk semua pelajar semester ni dan terakhir untuk ak spjg ak bgelar pelajar Ijazah Sarjana Muda Jurusan Pengurusan Sumber Manusia kt Uitm Kampus Bandaraya Melaka. huhu. 

so, esok kami bebudak BBHR 5A & B akan pakai baju y sma warna. hehe. budak² kelas ak mmg sempoi. senang d ajak bbincang tp kdg² agak tegar dgn kputusan masing². hope esok akan mninggalkan kenangan y terindah dlm hidup ak spjg ak kt Melaka ni...hehehe. pas ni say gud bye Melaka.....SOBSOBSOB

2 Comments:

  1. CIK BIRU in da house! said...
    http://marquisbeta.blogspot.com/2011/04/tajuk-post-ehsaya-pon-comel-la.html


    anda telah ditag oleh saya.. sekian terima kasih.. (^_o)
    Mizs Nrsyikin said...
    hehehe. tqvm adeq sopea :)

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...