BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I Penghuni Tegar I

Monday, July 4

hai readers!!!

arghhh..penat!!!ecece.action je lebih ni. almaklom la ari ni baru start practical. 1st day y quite 'bored' bagi aku dan budak yang baru masuk. 

ni semua gara gara opis aku (da boleh cakap opis sebab da masuk daftar tadi. ekekeke) ini hari ada event. Majlis Perhimpunan Setia Dan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2010. Ketua Pengarah Kastam Malaysia yang datang tadi untuk myempurnakan majlis. Ketua Kastam negeri negeri lain pon datang jugak tadi. xsilap salah aku Ketua Kastam Negeri Melaka, Penang KOT. x alert sgt td sb mengantuk...hehehehe

sampai sampai pagi tadi terus naik tingkat 3. tunggu depan kaunter pertanyaan tu hampir 30min KOT. lepas tu PUAN KASTAM Suraya bawak kami masuk jumpa INCIK KASTAM Nordin Bin Baki..huahuahua. dengar dia citer sikit sikit pasal kastam ni. pastu dia tengok jam da pukul 0830 am terus dia suruh kami semua turun ke Dewan. dia suruh kami join rehearsal untuk majlis tadi tu..

ehem!!! ehem..kami semua yang memang da cun dan ensem ni melangkah  masuk ke dewan dengan langkah yang makin cun dan ensem..agagagaga. HUIYOOOO...abang abang kastam yang x berapa nak ensem dan y terlebih ensem ada kt kerusi belakang woooo..cepat!!!cuci mata cepat..hahaha...tetiba aku tersedar aikkk..aku nampak incik incik tu ramai macam bawah umur lagi..huahuahuahua. cane aku nak ngorat ni....:( * mood down.......boooooooo

rehearsal setel dlm pkul 1030 gitu la. da setel tu terus naik bilik. aku da dapat bilik taw. kompiter sedebok sekor. weiiii, ak dok aim dapat skrin LCD tu. tp moniter y besar 14inch tu yang den dapek..ayoooo.masuk je terus dapat keje.budak baru nak belajar memang akan tunjuk rajin. macam AKU :) ekekeke. akak tu suruh aku susun fail dalam laci besi tu. pahtu dia suruh taip sekali kt word yang dia da buat. aku buat tanpa banyak songeh..taippppppppppppp aje keje aku tadi..sedar sedar da dekat pukul 12.40. akak tu suruh aku keluar lunch. dia pon da nak keluar balik umah jugak...

aku nak keluar makan ngan member baru aku tadi tengok depa sombong. arghhh..ko sombong aku peduli hape. Ada Aku Kesah? gagaga. aku mesej housemate aku cakap nak join sama. so, lunch la aku bersama sama Lizawati Yahya Ariff, Shahida Mansor dan rakan rakannya yang lain. depa g naik keta. aku merempit..wewwiiiiitt..awek baju kurung moden biru rempit wei...hahahaha

lepas lunch sampai opis dalam kul 1.45. aku terus menonong masuk Dewan. aku sorang sorang je taw. xad kawan di sisi. its oke for me. bila sorang ni lagi senang kita nak berdikari. depan dewan tu da ramai pengawai dan anggota dok lepak..ayoyoyo. aku da lambat ke? ishhh. jam belom kul 2. ehem!ehem! dengan langkah kanan dan diiringi bacaan

aku dengan degupan jantung pisang dupdapdupdap ni tolak pintu la dengan ayu dan sopan persis gaya Lisa Surihani. <--- hahaha. jangan jeles. aku nak perasan sekejapan ye :p 

MAK oiiii..incik incik ngn cik cik kastam lagi ramai dari rehearsal tadi la... control ayu syikin....pelishhhhhh...hahaha...

nebes punya hal mata aku ni dok nampak kerusi kosong. terus duduk dah xpandang sapa sapa pon. dalam dewan tadi depa bagi benda ni....

dapat cekelet..sayang pulak nak mamam ni. simpan wat koleksi la..hehehe

duduk dalam dewan sampai habes. dalam kul 4.30 habes. mengantuk tu jangan cakap la. tahan je mata. kalo event uitm y anjur jangan harap aku nak celik mata luas luas cam tadi.. kerohhhhh kerohhhhh lagi beshhh wooooo....

keluar dewan depa buat jamuan makan. ada sate, bihun sup, soto, nasi segala bagai makanan. tapi perut aku kecik aku xmakan. aku minum je. tunggu jam pukul 5 terus cabuk balik..

nak balik pulak ada kisahnye...

elok aku sampai post guard ni, ada la incik incik kastam 3 orang ni dok jaga laluan tahan motor aku. skema punya orang aku ni aku pon berhenti la. da bhenti tu macam macam soklan depa tanya. bukan soklan matematik bukan soklan sejarah ye.. soklan soklan gaya orang nak mengorat... huahuahua....mak aiikkk gatal betol depa ni....:p 

so, esok akan menjadi hari ke dua aku berpraktikal di sana...apa jadi pulak esok ye :) tu jela untuk entry kali ni...

sekian..dadaaaaaaaaaa..SEKIAN. salam SATU Malaysia Salam SATU Kastam..ececece



nota kaki; esok nak pakai baju mana ehhh..???

2 Comments:

  1. MiSs D said...
    wow da strt prktikal ke?cmne first day..huhu takut la plak...(^_^)
    Mizs Nrsyikin said...
    da start da 4hb7 ritu.1st day depa bz dgn majlis anugerah cemerlang. so, xad keje sgt. skg ni dok bz update file y bkurun depa xupdated. smpai jemu dok mghadap file....:P

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...