BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I Penghuni Tegar I

Tuesday, June 19




Hujung bulan ni balikk kampong. Motif utama nak balikk attend majlis kawin BFF aku. Sepatutnya aku jadi pengapit dia aritu. Hope dia dah jumpa orang lain yang relahati jadi pengapit. HeHe. Kalau tak ada orang terpaksa la aku jadi pengapit dia. Choyyyy! Aku tak gemar sangat jadi pengapit. Segan kottt orang kemain ramai usharr pengantin time tuh, nak tak nak pengapit pun tumpang glemerrr sama. Owhh. Itu bukan diri aku nak tumpang-tumpang glemerr ni. Tumpang kereta tuh baru diriku. Ekeke. Almaklum la belum ada kereta sendiri. Jangan kata kereta, lessen kereta pun belum ada. Jangan kata lessen kereta nak bawak kereta pun aku belum pandai. Hahaha. So, selayaknya aku jadi penumpang kereta kengkawan jela. :p


Untuk meraikan hari bahagia kawan aku tuh, aku telah  mengsponsorkan bunga pahar untuk dia. Bunga-bunga tuh aku DIY taw. Tak main la order-order bagai nih. Buat sendiri lebih jimat dan puashati. Puas hati ke? Sikit tak puas hati sebab ada senet benget. Muahaha. Ala, kemaafan akan diberikan untuk orang yang baru belajar buat sendiri macam aku. Nak tengok hasil? Aku masukk sikit je taw. Karang kawan aku dah rasmi guna baru aku show off lagi. Kira kawan aku tuh nak surprise la bunga telur dia tuh…



 Aku sesaja BW kan bunga ni. Elemen surprise la kononnya. HeHe


Design bunga tuh lebih kurang macam yang aku buatkan untuk kazen aku dulu. Yang berbeza adalah warna dan saiz riben. Aku memuji bunga untuk kawan aku nih lebih kemas sebab aku buat awal berbanding yang kazen aku tuh. Pukul 3 pagi baru siap sebab pukul  1 tuh baru sampai rumah. Pukul 10 dah nak kena antar ke rumah kenduri. Yang kawan aku nih aku da siapkan semua. Enampuluhempat batang. Janji dengan kawan nak bagi limapuluh jekk. Siap awal lebih kemas sebab ada masa yang panjang untuk perkemaskan apa yang patut dikemaskan. 


Entah bila kawan aku nak datang ambikk nih. Jangan dia suruh aku bawak balikk sudah. Kepulangan aku tak dijangka bila dan bagaimana. Ekeke. ikut perancangan kawan aku nak ikut balikk sama hujung bulan nih. Dia cakap nak pergi makan durian. Betul ke motiff dia nak makan durian ke ada motiff lain. Haipppp! Kak Keen jangan fikir bukan-bukan taw! Jumaat ni akan dapat kata putus samada dia jadi ikut ke tak. Kalau dia tak jadi weekend ni kena turun carikk tiket balikk. Phewww. Malas pulakk nak balikk naikk bas :'(


*mintak-mintak dia jadi ikut balik8




Bunga pahar kawin kazen aku bulan lepas. HeHe. Sila komen ye pasal bunga tuh. Jangan komen pasal penggunaan bahasa dalam entri nih pulak :)



Motif sampingan balikk kampong hujung bulan ni adalah kerana nak balikk makan durian plus nak pergi bukit durian abahh aku. Huhu. Last pergi masa musim durian tahun lepas. Kira setahun sekali la lawatan aku ke bukit durian abah aku tuh :P. Lawatan tahun lepas korang boleh baca ENTRI ni... 

7 Comments:

  1. Nieyna Sharina said...
    kenn..nak tanya camna nak wat bunga tue..nak buat jugak..leh share x?..tq..=)
    Mizs Nrsyikin said...
    boleh2. nti sy buat entri tuto macam mana nak buat bunga nih ehh. nti sy inform nina taw :P
    Nieyna Sharina said...
    This comment has been removed by the author.
    Nieyna Sharina said...
    Thanks soo much tau keen!=)
    Muhamad Izwan said...
    org batu kurau rupanya.. haha.skrg ni tgh musim durian kat kpg.tapi tak banyak sangat mcm musim2 lepas.jemput la balik kapaung ye : P
    Mizs Nrsyikin said...
    @muhamad izwan

    org batu kurau jgk ke? jumaat ni bu boleh blikk makan durian. hehe
    Muhamad Izwan said...
    of coz la orang batu kurau.. hehe.dok batu 20 je.dok kpg mana?

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...