BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I Penghuni Tegar I

Wednesday, October 26


fokus hanya pada Step 4. Select the color and the background color. masa dekat step ni korang just betolkan dekat bahagian yang bertanda tu je. nak tahu seterusnya korang baca sampai habes k...


rupa asal korang akan nampak masa sampai STEP 4.


korang tengok dekat Click to change the background color ada #FFFFFF tu kan? korang double click ke triple click kat situ sampai korang dapat macam yang saya da merahkan tu macam gambar bawah ni..


setelah korang betolkan dengan jayanya beginilah ghupernye nanti..hehe


tadi ada #FFFFFF kan? sekarang dah tak ada #FFFFFF dah kan? kalo dah xada tu kira menjadi la signature korang nanti tu. hehehe.

kira lepas korang da generate segala bagai code tu macam dalam gambar kat bawah ni...




korang follow pulak step ni...

korang copy code yang telah diberi

pergi ke blog korang

pergi ke dashboard---> setting---> formatting
scroll sampai bawah. agak-agak da tak boleh scroll tu korang usha kat bawah tu ada ruang Post Template

paste code tadi tu dekat situ. before tu korang clearkan dulu. kalau kat situ ada apa-apa laaa..

lepas tu save setting.

selamat mencuba untuk korang ye :)

kalau ada yang belum dapat lagi just tinggalkan link dekat shoutmix dekat blog sy. nanti sy akan follow up terus ke blog anda ! *sorry la ayat saya agak kucar kacir sepertimana hidup MizsNrsyikin sendiri yang kucar kacir..hehehehe

2 Comments:

  1. ~Setanggi Syurga aka NurHidayah Ali said...
    salam..saya try buat ikut cr ni tp xkeluar apa2 pon...

    kalo ikut cara dr tutorial menjadi,tapi ada frame...xlawa bila ada frame..tau dak cr nak hilangkan frame?
    Kak Keen said...
    sy dah view blog hidayah. tgk signature jadikk je. tak ada frame pun...

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...