BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I Penghuni Tegar I

Tuesday, May 29





Balikk minggu lepas attend wedding dan majlis tunang sepupu aku. Semua bawah umur dari aku. Yang kahwin tuh aku buatkan bunga telur dari crepe paper. Alaaa, yang aku gembar-gemburkan dalam entri permulaan-bunga-crepe-paper. Nak tahu? Cer baca. Bila baca balikk rupanya entri pasal wedd kawan la bukan sepupu aku' Ampun ya. Tapi hasilnya lebih kurang la.


Hasil dari kerja-tangan aku. [sila rujuk gambar di bawah] Bila semua bajet keluar dari purse aku sorang jekk makanya aku hanya menggunakan barang-barang seminimum mungkin. HeHeHe.


 


Untuk sepupu aku yang bertunang tuh, aku buatkan bakul buah-buahan [sapu minyak kasikk berkilat then main susun jekk bebuah tuh], bakul coklat dan bakul sirih junjung. Sayangnya, kesemua gambar yang aku senap guna hp cap kura-kura aku nih aku terdelete la pulakkk. Hanya menunggu  daripada tunangan sepupu tuh upload jekk. Baru tadi perasan tak ada dalam phone. Aku upload gambar dia bertunang jela ye. Nanti aku update pasal hantaran dia jek :P





*pause*



Semalam balikk Shah Alam tapi tengahari tuh aku sempat jugak aku makan durian. Rezeki. Dekat Batu Kurau sekarang memang musim duiran sekarang. Antara dah gugur atau tidak jekk. Pokok abah aku dah mula gugur sikit-sikit dah. Kira semalam tuh buah durian pertama dari pokok abah aku yang gugur dan aku orang pertama yang makan. HeHeHe. 












 Dan kepada sesiapa yang belum pernah sampai ke Batu Kurau, silalah hadirkan diri anda ke sana sebab banyak tempat yang korang boleh pergi. Terbaru dekat sana ada Kurau Stone [depa translate dari malay ke inggeris]. Kira tempat beriadah plus ada homestay dan macam-macam lagi aktiviti lain. Durian Batu Kurau pun pernah masukk tv. Dalam Majalah 3. Sampai Pekan Batu Kurau korang akan nampak durian terbesar dekat situ...


hanya di Batu Kurau


Tapi durian tipukk jekkk :P




Kak Keen:  Bertuah dilahirkan sebagai anak jati Batu Kurau :)

8 Comments:

  1. nora saniey said...
    kak ikin nk order crepe paper 2 bt bunga telur bleh?1 batang bpe kak?
    nk kaler pink.
    Mizs Nrsyikin said...
    nora nak bila? brpa pcs?
    IeRa said...
    Lahh..
    tikah ka yang tunang..
    huhu tahniah Tikah..
    ^^,
    badaway berbangga jugak jd org tukurO..
    huhu
    nora saniey said...
    nk 2 pasu kt pelamin 2 bpe eh?50 pcs kn kak?1 pasu bpe yer?nk dlm raya ni..
    Mizs Nrsyikin said...
    @nora

    y dlm gambar tuh 40pcs satu pasu. so, dua pasu dlm 80pcs la. kalau 1pasu 25pcs tak berapa nak lebat sgt. nmpak jarang.kalau nora nak akak boleh buatkan. harga nti akak gtaw. akak pon baru bjinak2 nak buat bnda ni. h
    ehehe
    Mizs Nrsyikin said...
    @eira

    tikah la y bertunang. hehe. bertuahkan jadi orang batu kurau. durian banyak, buah kayu lain pun banyak. nyamukk pun banyakkk. hahaha. untung dduk dekat kampung. udara nyamannn jekkk
    nora saniey said...
    nk kak..bpe 1pcs akk amik?nk budget2..duit ni..
    Mizs Nrsyikin said...
    akak pm nora dekat fb k..

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...